top of page
Ballmastery uitleg
Scanning
1vs1
Desicion making
Tweevoetig
Scoring
Passing en aannames
Voetbalhuiswerk
Coördinatie

Boek hier je training

Focus points

Onze trainingen zijn gebaseerd op een leerplan dat we zelf hebben ontwikkeld. Er worden basistechnieken aangeboden die noodzakelijk zijn voor je eigen stijl verder te ontwikkelen. We laten je kennismaken met alles dat belangrijk is in een voetbalwedstrijd. Hierna heb je zelf de keuze welke technieken jij wil perfectioneren en zo een belangrijke speler wordt in je voetbalteam. Hieronder 9 focuspoints waar we veel nadruk opleggen tijdens de trainingen.

Ballmastery

Het woord zegt het zelf, je wordt meester van je bal. Je moet ten alle tijden controle hebben. Dit begint bij het drijven. De bal kort aan je voet houden, maar toch moet je snelheid maken. Een absolute basisvaardigheid dat bij de meeste spelers niet voldoende ontwikkeld is. 
Tijdens het drijven moet je snel van richting kunnen veranderen. Van je tegenstander wegdrijven en ondertussen de bal beschermen. Dit doen we onder andere met binnenkant voet, buitenkant voet, hiel, rollen met de zool, achteruit trekken met de zool, etc.

Scanning

Een belangrijk aspect in het modern voetbal. Deze oefeningen zijn vooral individueel gericht en dus ideaal om aan te bieden tijdens de techniektraining. Op het veld moet je omgeving constant scannen om iedereen een stap voor te zijn. Weten waar de ruimte op het veld is, weten hoeveel ruimte je hebt om de bal te ontvangen, op voorhand weten welke speler je kan aanspelen, weten naar welke kant je moet doordraaien, etc..

1 vs 1

Baas zijn over je tegenstander, zowel aanvallend als verdedigend. Dit aspect komt vaak voor tijdens een voetbalwedstrijd en hier word je vaak op gequoteerd tijdens scouting. Een aanvaller die zijn tegenstander kan verschalken of een verdediger die de bal kan ontnemen, zijn punten die van jou de beste speler op het veld maakt. Op aanvallend vlak is het belangrijk dat je snel en op een effectieve manier je tegenstander voorbij gaat. Hierbij oefenen we belangrijke passeerbewegingen zoals kapbeweging, overstap, body fake, v-beweging, binnenbuiten, fake kick en achter het steunbeen. Dit zijn de meest effectieve passeerbewegingen. Buiten dit wordt er ook gekeken langs welke kant je best de speler kan passeren. Dit aan de hand van je tegenstander zijn topvoet of de ruimte rondom hem. Als verdediger wordt er geoefend om je tegenstander zijn lichaamstaal te interpreteren, kort op de bal de verdedigen, tegenstander te sturen en zelf te kijken welke ruimte hij zeker niet naartoe mag gaan.

Desicion making

Tijdens de wedstrijd wordt elke speler geconfronteerd met keuzes. Belangrijk hierbij is dat je zo vaak mogelijk de juiste keuze maakt. Dit gebeurt niet steeds bewust. In snelle situaties worden de keuzes onbewust en hierop kan getraind worden. Tijdens de techniektraining oefenen we op allerlei soorten situaties waar je de juiste keuzes moet maken. In een snel tempo moeten ze de situatie kunnen analyseren en hierbij de juiste beslissing maken, bewust of onbewust. Het gaat onder andere om; passen of dribbelen, schieten op doel => waar richten, korte pass of lange bal spelen, zelf schieten of afleggen, happen bij het verdedigen of uitwijken, voorzet hoog of laag, op welke manier coachen naar medespeler, etc.

Tweevoetig

Het is geen must om tweevoetig te zijn, maar het maakt je als speler wel veelzijdiger. Als je 1 voet hebt die zeer goed ontwikkeld is, dan kan je perfect verder. Maar er gaan zeker situaties komen waarbij je je niet dominante voet best wel gebruikt. Daarmee is het nuttig om op jonge leeftijd je niet dominante voet te trainen. Belangrijk is dat je de basis kan zoals dribbelen, passen en schieten. Dit moet zeker niet zo goed verlopen als je dominante voet maar het geeft je wel extra opties tijdens de wedstrijd.

Scoring

Een belangrijk en leuk aspect om op te trainen. In clubverband train je vaak wekelijks op scoren, maar het blijft toch moeilijk aangezien er vaak niet juist wordt op getraind. De klassieker is dat een speler aflegt en daarna iemand anders schiet op doel. Dit is een situatie dat amper voorkomt tijdens een wedstrijd. We focussen op wedstrijd gerelateerde afwerkingsoefeningen. Je kijkt naar hoe de keeper staat, hoe zijn lichaamstaal is. Hoe is jou positie ten op zicht van het doel en hoe breng je de bal in de juiste schietpositie. Je leert afwerken op doel vanuit verschillende hoeken en afstanden. Maar je leert ook hoe je 1vs1 wint tegen een keeper. 

Passing en aannames

De specialiteit van onze Rode Duivel Kevin De Bruyne. Een basisprincipe dat wordt aangeleerde bij de jongste spelertjes. Een heel breed aspect die de snelheid van het spel bepaalt. Met welke voet neem je aan? Naar welke voet moet ik spelen? Hoe controleer ik of geef ik een lage bal, half hoge bal en hoge bal? De timing van de pass en de passnelheid. Geef ik een pass met de binnenkant voet, buitenkant voet of de wreef? De bal laten draaien in de juiste richting, etc.

Voetbalhuiswerk

Hoe word je een goede voetballer? Dit is door vaak met de bal bezig te zijn! Op school voetballen, op de voetbalclub, met vrienden op een veldje, thuis.. Je wordt alleen maar beter door veel te oefenen. Dit willen we stimuleren door voetbalhuiswerk mee te geven. Dit gaat van maandelijkse challenges tot het oefenen op jongleren.

Coördinatie

Snel voetenwerk door een goede oog-voet Coördinatie. Hierbij oefenen we op complexe patronen en multitasking.  Meerdere handelingen tegelijk verwerken op een wedstrijd zorgt voor snellere en beter beslissingen aan de bal en zonder bal.

bottom of page